معرفی یک دقیقه ای
معرفی حاضرین در سالن به مدت یک دقیقه، ایده سجاد اسم حسینی -دبیر برنامه - بود تا همه حاضران، فرصت معرفی خود و مجموعه خویش را داشته باشند و همین فرصت کوتاه، کافی بود تا پلهای ارتباطی برقرار شده و گعدههای کوچکتر دورهمی در سالن انتظار سوره شکل بگیرد.
در این برنامه جذاب، هرکدام از فعالان حوزه کودک و نوجوان که خودش را معرفی میکرد، تازه متوجه گستردگی این دنیای عجیب و غریب کودکانه میشدید و از این همه تنوع و امکان اشتغالزایی و کارآفرینی، مبهوت میشدید و شاید دلگیر از اینکه چرا کار رسانهای صحیحی انجام نشده و بسیاری از والدین کودکان کشور ما از این همه فرصت شگفت انگیز بیاطلاع هستند! از تولید اسباب بازی گرفته تا تولید اپلیکیشن، انیمیشن، آموزش و برگزاری اردوهای دانشآموزی، تولید و محتوا در حوزه کودک، توانمندسازی در حوزه ارتباطات و تربیت فرزند، معلم کتاب کودک، اینترنت کودک، تولید استارتاپ، طراحی بازیهای کوکان، طراحی لباس و پوشش نوجوانان، تورهای گردشگری حوزه کودک و نوجوان، ایده پردازی بازیهای فکری و دینی و مفاهیم قرآنی و .... تنها بخشی از فعالیتهای فعالان حاضر در دورهمی در سالن سوره بود.
تولد یک دورهمی کودکانه و نوجوانانه
سجاد اسم حسینی، که به همت او این دورهمی از سال 97 شکل گرفته و با ایجاد پلتفرمی به نام «کانون دورهمیهای ایران»، نهال این دورهمی را کاشته و خودش سالهاست مسئولیت برگزاری این تجمع خلاقانه را برعهده دارد، در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: « اگر چه این دورهمی از سال 97 شکل گرفت اما در اولین دوره، این تعداد از فعالان این حوزه حضور نداشتند، یعنی نخستین برنامه ما با حضور 10 فعال حوزه کودک ونوجوان آغاز شد اما خوشبختانه با برگزاری هر دوره، تعداد شرکت کنندگان افزایش یافت، به طوری که در یازدهمین دوره، این تعداد به حدود هزار فعال حوزه کودک و نوجوان افزایش یافت اما کرونا موجب شد این رویداد به صورت مجازی و محدودتر برگزار شود، بعد از کرونا در سال گذشته یک دورهمی برگزار کردیم و این دومین برنامه بعد از کرونا است که به امید خدا به طور مستمر و هرماهه ادامه خواهد داشت».
او با بیان اینکه این برنامه، هفدهمین دورهمی فعالان حوزه کودک ونوجوان ایران است میگوید: « برای شرکت در این رویداد 750 گروه در ثبت نام کردند و حدود350 گروه از سراسر کشور حضور یافتند».
اسم حسینی با تاکید بر اینکه به احتمال قوی، دورهمی ماه آینده در وزارت ارتباطات برگزار خواهد شد، ازسازمانها و نهادهاییهمچون سازمان بهزیستی، معاونت علمی ریاست جمهوری، شبکه امید، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، موسسه فرهنگی اکو، سازمان فرهنگی وهنری شهرداری، سازمان اوج، سازمان فضای مجازی سراج و ... به عنوان سازمانهایی یاد میکند که در دورههای پیشین میزبان بودهاند.
به گفته وی، هم افزایی و تعامل بین افراد و ایجاد ظرفیت تعامل با میزبان، از اهداف این برنامه است و محصولات مشترکی که در دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان به تولید میرسند معمولا در رویداد بعدی رونمایی خواهند شد.
مردمی شدن فعالیتهای حوزه کودک و نوجوان
علی جانباز- رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان- که میزبانی این دوره از دورهمی را برعهده دارد-، در گفتگو با خبرنگارما میگوید: «در دوره جدید، بخش کودک ونوجوان حوزه هنری، تمرکز خود را بر پیشرفت توسط هستههای فرهنگی و هنری قرار داده است که برای رسیدن به این هدف، ارتباطگیری با گروههای فعال در حوزه کودک ضروری است».
وی ابراز امیدواری میکند که این دورهمی بتواند به جریان مردمی شدن فعالیتهای حوزه کودک و نوجوان کمک کند.
گامهای موثر برای رشد کودکان و نوجوانان
حجت الاسلام حامد تقدیری، رئیس بنیاد ملی نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس مدارس صدرا، این دورهمی را در زمانهای که نوجوانان با ادبیات و قالبهای متفاوتی مواجهه هستند مهم ارزیابی کرده و میافزاید:«مدارس صدرا و بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی تلاش میکنند همواره در این جمعهای پُرخیر و برکت حضور فعالی داشته باشند تا بتوانند خدمتگذار آیندهسازان انقلاب اسلامی باشند، معتقدم برگزاری این دورهمی در حوزه هنری که در سالهای اخیر گامهای موثری در حوزه کودک ونوجوان برداشته، ایده بسیارخوبی است و با توجه به مدیریت خلاق و جوان بخش کودک ونوجوان حوزه هنری، امیدواریم شاهد رویش استعدادهای پربرکتی در گام دوم انقلاب در این عرصه باشیم».
حسن پورمهابادیان، مدرس طراحی صنعتی و داور مسابقات طراحی برای کودکان یکی دیگر از فعالان حاضر در این دورهمی است که برای اولین بار در این رویداد حضوریافته است، او این نوع تعاملات را برای رشد و ارتقای حوزه کودک و نوجوان بسیار مفید ارزیابی کرده و میگوید: « در کار ما لازم است که افراد به طراحان وصل شوند، در حالی که ارزش صنعت اسباب بازی ما نزدیک به 8 هزار میلیارد تومان است، جای تاسف است که سهم صنعت اسباب بازی داخلی فقط 3 هزار میلیارد تومان است،این درحالی است که این صنعت، جای کار زیادی دارد».
او معتقد است که حوزه هنری میتواند ارتباط به روزتر و خلاقانهتری را با فعالان حوزه کودک و نوجوان پیریزی کرده و از جزیرهای عمل کردن در این حوزه جلوگیری کند.
امیر والا عابدیها، شاید یکی از جوانترین فعالان حوزه کودک و نوجوان حاضر در این دورهمی باشد، او با 15 سال سن به عنوان نوجوانی فعال درعرصه اجرا و نمایش حوزه کودک در استان قزوین میگوید: « دراین دورهمی، با ایدهها و رویدادهای خوبی در حو زه کودک ونوجوان آشنا شدم و خوشحالم که بزرگترها به فکر ایدههای بهتری در عرصه کودک ونوجوان هستند».
او که سال گذشته به عنوان بازیگر برتر تئاتر از سوی حوزه هنری قزوین برگزیده شده است؛ حوزه کودک و نوجوان را مملو از خلاقیت، سرگرمی و آموزش میداند که این نوع دورهمیها میتواند در ارتقای کیفیت فعالیتهای صورت گرفته در حوزه کودک تاثیر گذار باشد.
زهرا کریمی، دکترای زبان و ادبیات فارسی و مدرس نویسندگی خلاق گام به گام نیز یکی دیگر از حاضرین در این برنامه بود که این دورهمی، اولین حضور او محسوب میشود، اگر چه در دوران کرونا نیز به صورت مجازی حضور داشته است.
او که گروه سنی 10 سال به بالا را به صورت انفرادی و جمعی در زمینههای کتاب، کتابخوانی و گلستان خوانی آموزش میدهد و آنان را با شیوههای نوین در نوشتن و چگونه صحبت کردن و خواندن آشنا میکند، وضعیت فعالیتها در حوزه کودک ونوجوان را خوب توصیف میکند و این دورهمی را موجب هم افزایی و آشنایی بیشتر فعالان دراین حوزه میداند.
همکاری مشترک
مریم خلیل زاده مقدم، کارشناس ستاد گردشگری معاونت امور اجتماعی و گردشگری شهرداری تهران، حضور خود در این دورهمی را از جهت آشنایی وشناسایی ظرفیت و توانمندیهای فعالان این حوزه مفید میداند و میگوید: « اگرچه این اولین باری است که در این دورهمی حضور دارم اما درهمین فرصت کوتاه، علاوه بر اینکه با ایدههای جدیدی آشنا شدم، با مسئول بخش کودک و نوجوان حوزه هنری صحبتهایی داشتم و قرار شد به همکاریهای مشترکی برسیم».
وی که آموزش و برگزاری دورههای تهران شناسی وموزه گردی ویژه کودک و نوجوان را از فعالیتهای مهم ستاد گردشگری معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران میداند آشنایی با فعالیتهای این ستاد را برای خانوادهها و فرزندانشان سودمند میداند.
سیدناصر میرهاشمی، مدیر فروش شرکت «رباتیک آرسام » که در عرصه تولید اسباب بازی آموزشی و شهر بازیهای رباتیکی فعال است نیز یکی دیگر از حاضرین در این دورهمی بود که معتقد است در این دوره توانسته با 10 گروه آشنا شود.
وی که شرکت خود را خالق یک اسباب بازی تعاملی به نام فیجی معرفی میکند که آموزش مختلفی را برای کودکانسنین 4 تا 9 ساله فراهم کرده و توانسته جایزه یونیسف را برای این طراحی کسب کند از میزبانی حوزه هنری در این دوره تشکر میکند و از مسئولین حوزه کودک و نوجوان میخواهد با توجه به اینکه هرایده، نیازمند چند میلیارد تومان سرمایه برای تولید است این بخش را تنها نگذارند.
کتابخانه فاطمهها
فرزاد میرشکاری از روستای دهگهان شهرستان گنج استان کرمان و فعال در حوزه کتاب خوانی وآموزشهای غیر رسمی کودکان نیز یکی دیگر از فعالان حوزه کودک و نوجوان بود که با طی صدها کیلومتر مسافت، خود را به این دورهمی رسانده تا کتابخانه خصوصی این روستا را که به همت مردم راه اندازی شده است به دیگران معرفی کرده و برای ارتقاء سطح آموزش مردم این روستا و تجهیزات کتابخانه فاطمهها، سرمایه معنوی و مادی جذب کند.
او میگوید:« وقتی از این دورهمی مطلع شدم با شوق خودم را به تهران رساندم و در این رویداد، دوستان خوبی پیدا کردم که این ارتباط حتما به غنای علمی کتابخانه روستای ما اضافه خواهد کرد، طی صحبتهایی که درهمین دورهمی با برخی از دوستان داشتم قرار است بزودی قراردادی در زمینه اعزام مدرسان به روستای دهگهان در زمینههای مختلف منعقد کنیم».
به گفته وی این کتابخانه که در سال 89 تنها با 3 عضو راه اندازی شده است به مدد همین فعالیتهای فرهنگی، تعداد اعضایش حالا به 600 نفر افزایش یافته است
این فعال حوزه کودک و نوجوان استان کرمان با اشاره به توانمندیهای حوزه هنری میافزاید:« با توجه به اینکه حوزه هنری پتانسیل بالایی در حوزه آموزش دارد اگر پروژههایی را در روستا اجرا کند حتما شاهد استقبال خوبی از آنان خواهیم بود چرا که روستاها،، تشنه آموزش و فرهنگ هستند».
وی در پایان از مسئولین برگزاری دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان میخواهد برخی از رویدادهای خود را در استانها و شهرستانهای محروم برگزار کنند.
انتهای پیام/
نظر شما